TARIM ARAZİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımıza tahsis edilen, Karahüyük, Yusuflar, Akpınar, Laçin ve Gökçekısık ve Türkmentokat bölgelerinde bulunan toplam 400.000 m²'nin üstündeki araziye, 2022 yılında yapılacak desteklemelere yönelik arpa, yulaf, yonca ve macar fiği ekimleri yapılmıştır.

Hasattan elde edilen ürünlerden bir bölümü 2021 yılında çiftçilere destek olmak amacıyla; Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne, Menteşe Belediyesi'ne ve Milas Belediyesine gönderilmiştir. Ve yine hasattan elde edilen ürünler Tepebaşı, Odunpazarı ve Alpu Ziraat Odaları işbirliğiyle çiftçimize destek olarak dağıtılmıştır.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne Ait Tarım Arazilerinin Tarıma Kazandırılması: Mülkiyeti Belediyemize ait tarım arazilerinin tarıma kazandırılması amacıyla 6 ilçe belediyesi (Alpu, Mahmudiye, Mihalgazi, Mihalıççık, Seyitgazi ve Sivrihisar) ile imzalanan "Eskişehir Büyükşehir Belediyesine Ait Tarım Arazilerinin Tarıma Kazandırılması ile İlgili İşbirliği Protokolü" kapsamında toplamda 1.972.100,28 m2 tarım arazisi üretime kazandırılmıştır.