İDARİ ŞEMA

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı

ÖZGEÇMİŞİ

1965 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlkokulu Malatya’da, ortaokul ve liseyi Eskişehir’de bitirdi. 1989 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

2014 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığında doktor olarak göreve başladı ve Sağlık Dairesi Başkanlığı görevinde bulunarak 2016 yılında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı olarak atandı.

GÖREVLERİ
  1. Sağlıkla ilgili konularda, ulusal veya mahalli kampanya, tanıtım ve uygulamaları takip ederek kurumlar arası işbirliği yapmak ve organizasyonlara katılmak.
  2. Halk sağlığını korumak amacıyla yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre tedbirler almak, koruyucu sağlık hizmetleri sunmak.
  3. Ayakta tedavi hizmetleri sunmak.
  4. İlimizde haşere ile mücadele hizmetleri sunmak.
  5. İlimizde yaşayan başıboş hayvanlarla ilgili çalışmalar yapmak.
  6. İlimizde muzır hayvan mücadelesi ve hayvan hastalıkları ile ilgili yapılan çalışmalarda diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket etmek, yapılan çalışmaları desteklemek ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak.
  7. Hayvan pazarı kurmak ve işletmek.
  8. Mezarlık alanlarını kurmak ve işletmek.
  9. Defin hizmetlerini yürütmek.
  10. Yetki alanımıza giren iş yerlerini ruhsatlandırmak ve İşyeri Açma Çalışma Ruhsatına uygunluk açısından denetlemek.
  11. Belediyeye bağlı birimlerde iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri ile ilgili mevzuat gereği tedbirlerin alınmasına rehberlik etmek ve koordinasyonu sağlamak.
  12. Faaliyetlerle ilgili bilgileri raporlamak, ilgili birim, kurum ve kuruluşlara göndermek