İDARİ ŞEMA

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı

ÖZGEÇMİŞİ

1974 yılında Eskişehir’de doğdu. İlkokulu Eskişehir’de, ortaokul ve liseyi İzmir’de bitirdi. 2016 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.

2000 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğünde Halkla İlişkiler ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde göreve başladı. Özel Kalem Müdür vekilliği görevinin yanında, 2019 yılında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı olarak atandı.

GÖREVLERİ
  1. Tanıtım faaliyetleri kapsamında belediyenin hizmetleri, faaliyetleri ve gelecek dönem projeleriyle ilgili kamuoyunu kitle iletişim araçları ve iç/dış mekân duyuru mecraları aracılığıyla bilgilendirmek.
  2. Belediyenin kurumsal yapısını ve kamuoyundaki imajını güçlendirici çalışmalar gerçekleştirmek.
  3. Belediyenin tanıtımı, kurumsal yapısı ve kamuoyundaki imajını güçlendirmek amacıyla ihtiyaç duyulan görsel tasarım, baskı, üretim ve montaj çalışmaları ile fotoğraf ve video çekimlerini gerçekleştirmek.
  4. Belediye ve belediye hizmet binalarında ihtiyaç duyulan her türlü tasarım çalışmalarını yapmak ve bu çalışmaları uygulamak.
  5. Belediyeye gelen vatandaşların doğru bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesini sağlamak.
  6. Belediyeye iletilen her bir görüş, öneri, arzu ve şikâyetin ilgili birimlere iletilmesini ve dikkate alınmasını sağlamak, vatandaşlara birimlerden alınan cevaplar doğrultusunda geri bildirimde bulunmak.
  7. Basın kuruluşları ve mensuplarına belediye çalışmalarını doğru bir şekilde aktarmak.
  8. Üst Yönetici ve Üst Yönetimin basın toplantılarını organize etmek.
  9. Belediye ile ilgili haberlerin arşivlenmesini sağlamak.
  10. Belediye hizmetlerinin geliştirilmesine ve personel memnuniyetini ölçmeye yönelik anket çalışmaları yapmak.
  11. İç ve dış paydaşlar ile birlikte vatandaşlar için eğitici, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemek, diğer birimlerimizce gerçekleştirilen etkinliklerin organizasyonunu planlamak ve yürütmek.
  12. Diğer belediyeler, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve öğrenci kulüplerinin düzenledikleri etkinliklere destek vermek.
  13. Kardeş şehir ilişkilerini aktif bir biçimde sürdürmek, Üst Yönetici ve Belediyenin uluslararası temsilcilikler ve temsilciler ile ilişkilerini sürdürmek, Belediye birimlerince talep edilen çeviri işlerini gerçekleştirmek.
  14. Muhtarlardan gelen istek, öneri ve şikâyetleri ilgili birimlere iletmek, söz konusu taleplerin sonuçlarını takip etmek ve ilgili muhtarlara geri bildirimde bulunmak.